Preview Mode Links will not work in preview mode

Vast and Curious, cu Andreea Roșca

Jul 29, 2022

L-am rugat pe Petru Curșeu să revină la Vast&Curious pentru o continuare a discuției noastre din 13 mai. Am vorbit atunci despre de ce oamenii care știu să se certe și să nu fie de acord sunt mai creativi și despre ce fac diferit echipele care iau decizii bune împreună.

Petru a amintit de un set de reguli de...


Jul 22, 2022

Răzvan Rusu este antreprenorul din spatele produselor Răzvan Idicel.

Pe site-ul lor scrie: ”Sunt Răzvan și îmi place să fac lucruri bune. Dar nu oricum, ci cu mâinile mele.” Și, într-adevăr, la câțiva kilometri de Reghin, în satul Idicel - unde se și termină, de altfel, orice drum - Răzvan a ridicat...


Jul 14, 2022

Ilinca este de formație arhitect. A condus timp de opt ani Colliers, o companie dintr-un domeniu extrem de competitiv, industria imobiliară. De altfel, spune despre ea că, o bună parte din viață, a fost ea însăși dominată de un spirit competitiv extrem, uneori de dorința de a câștiga împotriva celorlalți,...


Jul 8, 2022

Alin Gavreliuc studiază și predă la Universitatea de Vest din Timișoara psihologie socială. Spune că încearcă să înțeleagă cine suntem, de ce suntem așa cum suntem și cum ne-am putea schimba.

Există o caracteristică a culturii noastre pe care Alin a numit-o și a documentat-o în adâncime....


Jul 1, 2022

Thea lucrează într-un domeniu fascinant: psihologia dezvoltării. Este profesor și cercetător la Universitatea Babeș Boylai din Cluj și, printre specialitățile ei, se află o zonă nouă și încă puțin cunoscută a psihologiei: cogniția ancorată.

Conceptul poate părea greu de înțeles, dar iată o...