Preview Mode Links will not work in preview mode

Vast and Curious, cu Andreea Roșca


Oct 11, 2020

Dacă vrei să câștigi, spune Adrian Florea, trebuie să construiești o organizație care folosește creativitatea oamenilor. Oamenii creativi sunt oameni liberi, iar libertatea e adesea înspăimântătoare, pentru că nu se conformează și nu răspunde bine la mecanisme de control. Am vorbit cu Adi în vara anului 2019 și ne întoarcem la această conversație, pentru relevanța ei în momentele de azi. 

Dacă vrei cu adevărat performanță, crede Adi, trebuie să uiți aproape tot ceea ce știai despre management și rolul lui într-o organizație. Să încetezi să numești oamenii ”resurse umane” și să începi să creezi un context în care munca să aibă un sens în sine, în care încrederea să înlocuiască frica și în care libertatea să ia locul controlului. 

Ca lider, spune Adi, trebuie să ai curajul de a face cel mai greu lucru: să te uiți în oglindă și să accepți frica și disconfortul care vin când lași oamenii liberi. 

 

Adrian a fondat în 2000 Trend Consult, o companie de consultanță care e azi unul dintre liderii în consultanța de leadership, cultură de organizație și creștere personală. După criza din 2009, partenerii din Trend Consult au fost pe punctul de a închide firma. Creaseră un mediu de vedete, finanțele erau pe muchie, iar sarcasmul era normă culturală. S-au uitat în oglindă și au văzut semnele unei culturi bolnave. Au luat atunci câteva decizii majore care au descătușat energia oamenilor și au așezat Trend pe o altă fundație.

Am vorbit cu Adrian despre povestea lor și, mai important, despre ce au nevoie oamenii pentru a fi cu adevărat motivați și a vrea să stea, să muncească și să dea ce au mai bun într-un loc.

Din cauza unei greșeli care mi se datorează, conversația noastră începe puțin cam direct, cu răspunsul lui Adi la întrebarea ”care sunt acele lucruri despre care ți-ai schimbat părerea?”

****

Note, un sumar al conversației, precum și cărțile și oamenii la care facem referire în podcast se găsesc pe andreearosca.ro/podcast. Pentru a primi noi episoade, vă puteți abona la newsletter pe andreearosca.ro.

Dacă ascultați acest podcast, vă rog lăsați un review în Apple Podcasts. Durează câteva secunde și ne ajută să îmbunătățim temele și calitatea și să intervievăm noi oameni interesanți.