Preview Mode Links will not work in preview mode

Vast and Curious, cu Andreea Roșca


Nov 13, 2020

Alexandru Filip este Managing Partner al McKinsey România, prima companie globală de consultanță într-un clasament al prestigiului. 

Alex are o experiență de aproape zece ani la McKinsey, timp în care a condus programe locale și regionale în industria bancară sau cea de telecomunicații. Are o experiență extinsă în management de risc, strategie sau transformare digitală. A lucrat anterior în investment banking și a studiat finanțe și business în Marea Britanie și Spania. 

Am vorbit cu Alex în octombrie 2020, la conferința națională a Fundației Romanian Business Leaders, despre schimbarea de mentalitate necesară pentru a vedea și a folosi oportunitățile din criza prin care trecem. Despre felul în care granițele clasice în care defineam business și companii dispar, despre care e rolul tehnologiei și cum să îți vezi clienții într-o lumină cu totul nouă. 

Despre avantajele antreprenorilor într-o lume care se schimbă rapid și cele două calități esențiale pentru a avea succes - gândire critică și empatie.  

La final, Alex pune tuturor o întrebare care, mie, mi-a schimbat energia și perspectiva despre viitor. 

****

Acest podcast este susținut de Dedeman, o companie antreprenorială 100% românească ce crede în puterea de a schimba lumea prin ambiție, perseverență și implicare. Dedeman susține ideile noi, inovația, educația și spiritul antreprenorial și este partener strategic al The Vast&The Curious. Împreună, creăm oportunități pentru conversații cu sens și întrebări care ne fac mai buni, ca oameni și ca organizații. 

****

Note, un sumar al conversației, precum și cărțile și oamenii la care facem referire în podcast se găsesc pe andreearosca.ro/podcast. Pentru a primi noi episoade, vă puteți abona la newsletter pe andreearosca.ro.

Dacă ascultați acest podcast, vă rog lăsați un review în Apple Podcasts. Durează câteva secunde și ne ajută să îmbunătățim temele și calitatea și să intervievăm noi oameni interesanți.