Preview Mode Links will not work in preview mode

Vast and Curious, cu Andreea Roșca


Oct 30, 2020

Alex este antreprenor social și fondatorul Grupului Educativa, unul dintre cele mai mari și mai diverse grupuri de educație din România. 

Educativa cuprinde Târgul Internațional de Universități RIUF, programe de consiliere pentru studii în străinătate, o instituie de finanțare pentru studenți români în afară, o facultate de antreprenoriat, o școală internațională pentru asistente medicale, Cluburile Edison de antreprenoriat și tehnologie în licee, alături de alte proiecte. 

Am vrut de ceva timp să am această conversație cu Alex pentru că experiența lui de peste 15 ani în antreprenoriat ilustrează o idee importantă: aceea că succesul vine din cât de bine înțelegi și rezolvi problemele oamenilor și ale societății. 

Am vorbit cu Alex despre istoria grupului, despre ce trebuie să-i învățăm pe copii pentru a se descurca în viitor, despre cu ideile se nasc una din alta, despre cum să faci scenarii de risc și să te arunci cu capul direct în apă și cum să construiești parteneriate solide. 

Dar și despre ce învață Alex însuși apropos de propriile lui limitări și temele personale cu care se luptă.

****

Acest podcast este susținut de Dedeman, o companie antreprenorială 100% românească ce crede în puterea de a schimba lumea prin ambiție, perseverență și implicare. Dedeman susține ideile noi, inovația, educația și spiritul antreprenorial și este partener strategic al The Vast&The Curious. Împreună, creăm oportunități pentru conversații cu sens și întrebări care ne fac mai buni, ca oameni și ca organizații. 

****

Note, un sumar al conversației, precum și cărțile și oamenii la care facem referire în podcast se găsesc pe andreearosca.ro/podcast. Pentru a primi noi episoade, vă puteți abona la newsletter pe andreearosca.ro.

Dacă ascultați acest podcast, vă rog lăsați un review în Apple Podcasts. Durează câteva secunde și ne ajută să îmbunătățim temele și calitatea și să intervievăm noi oameni interesanți.