Preview Mode Links will not work in preview mode

Vast and Curious, cu Andreea Roșca


Jan 22, 2021

Andrei Miu este profesor și psiholog și unul dintre pionierii în domeniul neuroștiinței în România. A fondat și conduce Laboratorul de Neuroștiințe Cognitive de la Universitatea Babeș Bolyai din Cluj. 

Această conversație despre emoțiii, cum apar și care este rolul lor în viața noastră a avut un mare impact asupra mea. De ce avem emoții? Și de unde vin ele? E adevărat că putem, așa cum credem, să ”lăsăm emoțiile la ușă” când intrăm undeva? Ce se întâmplă cu deciziile noastre când suntem dominați de anxietate? 

E surprinzător cât de devreme și cum învățăm ce să facem cu ele. Și e și mai surprinzător cum putem învăța să luăm decizii mai bune și să lucrăm cu emoțile negative, precum frica. 

Andrei a condus studii care au demonstrat, pentru prima oară, cum putem fi mai toleranți la risc și mai puțin pradă erorilor cognitive. 

Dacă aveți orice întrebare, curiozitate sau nelămurire, vă rog scrieți-mi la andreea@andreearosca.ro. Vom înregistra cu Andrei un episod care să lămurească aceste curiozități și dileme. 

****

Acest podcast este susținut de Dedeman, o companie antreprenorială 100% românească ce crede în puterea de a schimba lumea prin ambiție, perseverență și implicare. Dedeman susține ideile noi, inovația, educația și spiritul antreprenorial și este partener strategic al The Vast&The Curious. Împreună, creăm oportunități pentru conversații cu sens și întrebări care ne fac mai buni, ca oameni și ca organizații. 

****

Note, un sumar al conversației, precum și cărțile și oamenii la care facem referire în podcast se găsesc pe andreearosca.ro/podcast. Pentru a primi noi episoade, vă puteți abona la newsletter pe andreearosca.ro.