Preview Mode Links will not work in preview mode

Vast and Curious, cu Andreea Roșca


Jan 7, 2022

Andrei Miu este profesor și psiholog și unul dintre pionierii români în domeniul neuroștiinței. A fondat și conduce Laboratorul de Neuroștiințe Cognitive de la Universitatea Babeș Bolyai din Cluj. Am pornit în conversația cu el de la o curiozitate personală: putem separa, așa cum ni se spune adesea că trebuie să facem, emoția de rațiune? Mai ales în business, credem că emoția nu își are locul. Răspunsul simplu este că suspendarea emoției este suspendarea rațiunii. Nu avem, așa cum mult timp s-a crezut, un creier rațional și unul emoțional.

Am explorat cu Andrei o groază de teme, de la de ce este adolescența un moment esențial în care învățăm cum să lucrăm cu emoția, până la răul pe care îl provoacă obsesia pentru a nu arăta emoție. De la compasiune, la de ce atenția este esențială în reglarea emoțiilor. Am vorbit despre de ce emoția negativă e un obicei și de ce emoția pozitivă ne servește mai bine în momente de incertitudine. Cum calitatea vieții noastre depinde de felul în care învățăm să lucrăm cu emoțiile.

Inteligența emoțională e un instrument neprețuit în business, până la urmă. Contrar părerii comune, negarea emoțiilor scade calitatea vieții și performanța, în relații și în profesie.

****

Acest podcast este susținut de Dedeman, o companie antreprenorială 100% românească ce crede în puterea de a schimba lumea prin ambiție, perseverență și implicare. Dedeman susține ideile noi, inovația, educația și spiritul antreprenorial și este partener strategic al The Vast&The Curious. Împreună, creăm oportunități pentru conversații cu sens și întrebări care ne fac mai buni, ca oameni și ca organizații. 

****

Acest podcast este de asemenea prezentat de eMAG, o companie care crede în educație și în puterea oamenilor de a folosi tehnologia pentru a crea un viitor mai bun.

****

Note, un sumar al conversației, precum și cărțile și oamenii la care facem referire în podcast se găsesc pe andreearosca.ro Pentru a primi noi episoade, vă puteți abona la newsletter pe andreearosca.ro.

Dacă ascultați acest podcast, vă rog lăsați un review în Apple Podcasts. Durează câteva secunde și ne ajută să îmbunătățim temele și calitatea și să intervievăm noi oameni interesanți.