Preview Mode Links will not work in preview mode

Vast and Curious, cu Andreea Roșca


Sep 11, 2020

Andrei este cofondator al Innovation Labs, primul program de antreprenoriat pentru studenții de la Politehnică, extins azi în toate marile centre universitate. Este cofondator al Tech Angels, prima comunitate de investitori în startup-uri din România. 

În 2013, a cofondat Vector Watch, companie care a produs de la zero un ceas inteligent care a pus România pe harta lumii. În 2017, Fitbit a cumpărat Vector Watch. 

Andrei a construit și a condus până în august 2020 centrul de tehnologie al Fitbit la București, al doilea cel mai mare după San Francisco. A plecat, surprinzător, înainte ca tranzacția între Fitbit și Google să se finalizeze lăsând, așa cum spunem, ”bani pe masă”. 

Este fondator al Simple Capital, un fond de investiții dedicat startup-urilor în tehnologie care investește în idei cu potențial global. 

Am vorbit cu Andrei mai ales despre principiile lui legate de cum să prosperi rezolvând probleme, despre ingredientul cel mai important pentru a reuși, despre sensul sacrificiului în orice construcție, despre cum alege companiile în care investește și cum alegi o echipă cu care să faci lucruri imposibile. Și, evident, despre planul lui de a crea 200 de milionari. 

Veți găsi, cred, surprinzător felul în care explică de ce încrederea e esențială în antreprenoriat: pentru că tot ceea ce există în viitor începe prin a fi o convingere în mintea cuiva.  Sper ca discuția noastră să vă bucure și să vă inspire. 

****

Acest podcast este susținut de Dedeman, o companie antreprenorială 100% românească ce crede în puterea de a schimba lumea prin ambiție, perseverență și implicare. Dedeman susține ideile noi, inovația, educația și spiritul antreprenorial și este partener strategic al The Vast&The Curious. Împreună, creăm oportunități pentru conversații cu sens și întrebări care ne fac mai buni, ca oameni și ca organizații. 

****

Note, un sumar al conversației, precum și cărțile și oamenii la care facem referire în podcast se găsesc pe andreearosca.ro/podcast. Pentru a primi noi episoade, vă puteți abona la newsletter pe andreearosca.ro.

Dacă ascultați acest podcast, vă rog lăsați un review în Apple Podcasts. Durează câteva secunde și ne ajută să îmbunătățim temele și calitatea și să intervievăm noi oameni interesanți.