Jul 14, 2023
Andrei conduce departamentul de Inovație al Continental România, unul dintre cele mai mari centre de inovație din țară, în una dintre cele mai mari companii de Automotive.
Ceea ce este interesant este că Andrei și-a creat, pur și simplu, jobul la Continental, acceptând probleme și provocări de care aproape nimeni altcineva nu dorea să se apropie. A convins compania-mamă din Germania să creeze aici un departament de inovare. Este, așa cum spune despre el, un antreprenor într-o multinațională.
Astăzi, provocarea lui este să poziționeze centrul din România pentru următorii ani și următoarele decenii. Să răspundă la întrebări precum „ce ne va diferenția?” sau „din ce vom face profit în următorii zece ani?”.
Am vorbit cu Andrei despre temele importante ale României, despre un moment de cotitură pentru un întreg ecosistem Automotive de care depinde o bună parte din economia românească, despre diferența între inovație și cercetare dezvoltare și rolul pe care universitățile îl pot juca în viitor, deși nu și-l asumă azi aproape deloc. Am vorbit despre întrebarea esențială a poziționării într-un mecanism global și, evident, despre cum și-a creat un job care-i place și pentru care este bun.
****
Podcastul Vast&Curious este susținut de AROBS, cea mai mare companie de tehnologie listată la bursă. AROBS este o companie românească fondată acum 25 de ani la Cluj, cu birouri în opt țări și parteneri și clienți în Europa, America și Asia.
AROBS crede într-o cultură a implicării, a evoluției continue și a parteneriatului pe termen lung. Este una dintre puținele companii românești care oferă fiecărui angajat acțiuni gratuite în pachetul obișnuit de beneficii.
****
Acest podcast este susținut de Dedeman, o companie antreprenorială 100% românească ce crede în puterea de a schimba lumea prin ambiție, perseverență și implicare. Dedeman susține ideile noi, inovația, educația și spiritul antreprenorial și este partener strategic al The Vast&The Curious. Împreună, creăm oportunități pentru conversații cu sens și întrebări care ne fac mai buni, ca oameni și ca organizații.
****
Note, un sumar al conversației, precum și cărțile și oamenii la care facem referire în podcast se găsesc pe andreearosca.ro Pentru a primi noi episoade, vă puteți abona la newsletter pe andreearosca.ro.
Dacă ascultați acest podcast, vă rog lăsați un review în Apple Podcasts. Durează câteva secunde și ne ajută să îmbunătățim temele și calitatea și să intervievăm noi oameni interesanți.