Preview Mode Links will not work in preview mode

Vast and Curious, cu Andreea Roșca


Nov 10, 2023

Bogdan este antreprenor și investitor. Conversația noastră a plecat de la o discuție între noi despre această dilemă între a face ce iubești sau a iubi ce faci. Bogdan crede că se pot face lucruri extraordinare atunci când înveți să iubești ceea ce faci. Istoria lui personală e o dovadă a acestei credințe: în primii ani ai carierei, a tranformat Colliers Romania în unul dintre cele mai performante birouri ale rețelei globale de real estate. A „inventat”, practic, platforma de birouri din nordul Capitalei. Și nu avea vreo aplecare anume către piața imobiliară.

A cofondat Bookster, compania care a dus cărțile și cititul la angajații a sute de companii din România. Din nou, n-a fost ideea lui favorită, dar a transformat-o într-un fenomen. Din Novel Ventures, incubatorul de idei pe care l-a fondat, s-au născut două startup-uri remarcabile, Solo și Zitamine. Altele n-au mers mai departe, chiar dacă a crezut că are un model infailibil de construcție de organizații.

Am vorbit cu el despre smerenia de a recunoaște când nu ai dreptate, despre prietenie, iubire și cât de mult contează oamenii în preajma cărora stăm. Dar și despre cum să îți alegi bătăliile în business, testul relevant pentru a recruta oameni extraordinari, principiile simple pe baza cărora a crescut companii, longevitate, educație și multe altele. E una dintre cele mai diverse, mai personale și mai frumoase conversații pe care le-am avut despre viață și despre business.

****

Acest podcast este susținut de Dedeman, cea mai mare companie antreprenorială, 100% românească, ce crede în puterea de a schimba lumea prin perseverență și implicare, dar și în puterea de a o construi prin fiecare proiect - personal sau profesional, mai mic sau mai mare.

Dedeman promovează inovația, educația și spiritul antreprenorial și este partenerul de încredere al The Vast&The Curious aproape de la început.

Împreună, creăm oportunități pentru conversații cu sens și întrebări care ne ajută să evoluăm și să devenim mai buni, ca oameni și ca organizații. 

 

****

Podcastul Vast&Curious este susținut de AROBS, cea mai mare companie de tehnologie listată la Bursă. E o companie românească, fondată acum 25 de ani la Cluj de antreprenorul Voicu Oprean. AROBS a crescut constant și s-a extins internațional, astfel că astăzi e o companie internațională, cu birouri în nouă țări și mai mult de 1.200 de oameni și parteneri în Europa, Asia și America. 

AROBS crede într-o cultură a implicării, a evoluției continue și a parteneriatului pe termen lung. 

 

****

Note, un sumar al conversației, precum și cărțile și oamenii la care facem referire în podcast se găsesc pe andreearosca.ro Pentru a primi noi episoade, vă puteți abona la newsletter pe andreearosca.ro.

Dacă ascultați acest podcast, vă rog lăsați un review în Apple Podcasts. Durează câteva secunde și ne ajută să îmbunătățim temele și calitatea și să intervievăm noi oameni interesanți.