Preview Mode Links will not work in preview mode

Vast and Curious, cu Andreea Roșca


Mar 19, 2021

Cristian Movilă este acel gen de om care nu se lasă inclus într-o pătrățică sau într-o definiție. A fotografiat, pentru nume mari precum New York Times, National Georgrafic, Time, Paris Match sau Esquire, viața reală din zone de război, conflict, dezastre. A călătorit din Orientul Mijlociu, în Europa de Est și Statele Unite. 

A adus în România expoziția de fotografie de presă World Press Photo.

A creat, în 2015, Festivalul Unfinished, un concept curajos care pune împreună artiști, oameni de business, filozofi, bancheri, antreprenori, designeri și oameni din tehnologie, într-un dialog al cărui scop este să ne scoată din lumile cunoscute în care ne petrecem majoritatea vieții. Anul trecut, a avut 4.000 de participanți din 64 de țări. 

În primăvara și vara anului 2020, a petrecut ore nesfârșite în spitalele românești pentru a documenta, împreună cu Capucine Gros partenera lui de viață și de business, realitatea nefiltrată a pandemiei. Don t Take them for granted a devenit una dintre cele mai emoționante mărturii ale luptei cu coronavirusul. 

Cristian are un fel de talent rar de a convinge oamenii, de a visa vise imposibile și de a le face realitate. A cinat cu Jeff Bezos, este prieten cu Ester Perel, a lucrat cu Benedict Cumberbatch. Cum face toate aceste lucruri? Cum ajungi să lucrezi cu New York Times, să creezi un produs a cărui esență este să fie neterminat și imperfect și să devină un succes? Și ce înveți când ești martor al suferinței și limitărilor umane?

Veți auzi în conversație nu doar pe Cristian, ci și pe Capucine vorbind despre cum experimentează pe viu și pe Isabela, care lucrează în inteligență artificială, vorbind despre viitorul Unfinished. 

****

Acest podcast este susținut de Dedeman, o companie antreprenorială 100% românească ce crede în puterea de a schimba lumea prin ambiție, perseverență și implicare. Dedeman susține ideile noi, inovația, educația și spiritul antreprenorial și este partener strategic al The Vast&The Curious. Împreună, creăm oportunități pentru conversații cu sens și întrebări care ne fac mai buni, ca oameni și ca organizații. 

****

Note, un sumar al conversației, precum și cărțile și oamenii la care facem referire în podcast se găsesc pe andreearosca.ro/podcast. Pentru a primi noi episoade, vă puteți abona la newsletter pe andreearosca.ro.

Dacă ascultați acest podcast, vă rog lăsați un review în Apple Podcasts. Durează câteva secunde și ne ajută să îmbunătățim temele și calitatea și să intervievăm noi oameni interesanți.