Preview Mode Links will not work in preview mode

Vast and Curious, cu Andreea Roșca


May 1, 2020

”E o mare oportunitate de a deveni oameni mai buni. Să privim cu recunoștință perioada aceasta, pentru că avem oportunitatea de a crește.”

 

Domnica Petrovai este psihoterapeut. Specializarea ei este terapia congnitiv-comportamentală și, azi, lucrează mai ales cu cupluri. 

A fondat Mind Education, o companie de consultanță specializată în consiliere psihologică și Școala pentru Cuplu, o comunitate de practică și învățare pentru viața în doi și bunăstarea familiilor. 

Este consultant pentru organizatii guvernamentale si neguvernamentale in domeniul dezvoltarii de servicii specifice de sanatate mentala.

Este autoarea cărții ”Iubește și fii iubit(ă): aproape totul despre relația de cuplu”, publicată în 2018 la editura Humanitas. Despre carte, profesorul Mircea Miclea spune: ”Cei care caută soluții rapide, de tipul quick fix, nu le vor găsi aici. Menținerea iubirii în cuplu necesită efort. Un efort în care începi să te schimbi pe tine înainte de a-l schimba pe celălalt.”

Am vorbit cu Domnica despre cum să construim, salvăm și întărim relațiile cu oamenii care ne sunt dragi și cu partenerii de viață, despre ce să spunem și ce să nu spunem, despre managementul crizelor și de ce această perioadă este o oportunitate. ”E o mare oportunitate de a deveni oameni mai buni. Să privim cu recunoștință perioada aceasta, pentru că avem oportunitatea de a crește.”

****

Acest podcast este susținut de Dedeman, o companie antreprenorială 100% românească ce crede în puterea de a schimba lumea prin ambiție, perseverență și implicăre. Dedeman susține ideile noi, inovația, educația și spiritul antreprenorial și este partener strategic al The Vast&The Curious. Împreună, creăm oportunități pentru conversații cu sens și întrebări care ne fac mai buni, ca oameni și ca organizații. 

Note, un sumar al conversației, precum și cărțile și oamenii la care facem referire în podcast se găsesc pe andreearosca.ro/podcast.

Dacă ascultați acest podcast, vă rog lăsați un review în Apple Podcasts. Durează câteva secunde și ne ajută să îmbunătățim temele și calitatea și să intervievăm noi oameni interesanți. Pentru a primi noi episoade, vă puteți abona la newsletter