Preview Mode Links will not work in preview mode

Vast and Curious, cu Andreea Roșca


Apr 29, 2021

Doru are o experiență de aproape trei decenii în banking și este unul dintre cei mai pragmatici și inteligenți observatori ai realității. 

A fost parte din managementul unor bănci mari, precum ING, Citibank sau Bancpost. 

La mijlocul anilor 2000 a fondat, alături de trei parteneri, ceea ce a devenit cea mai mare bancă de investiții independentă, Capital Partners. Până în 2016, când a fost preluată de Banca Transilvania, avea în portofoliu tranzacții de peste două miliarde de euro. 

A condus creșterea diviziei de investiții a Băncii Transilvania și e azi membru în consiliul de administrație al băncii.

La începutul anilor 90, Doru a fost unul dintre primii mei șefi și mentori în jurnalism, ca redactor șef adjunct al revistei Capital. Îmi amintesc încă sentimentul pe care-l aveam lucrând cu el: că poate vedea ceea ce alții nu văd și lega fire și pune întrebări aparent imposibile. Discutând cu el, am încă același sentiment. 

Am vorbit despre de ce 2021 va fi anul Bursei, despre prețul imposibil pe care copiii și nepoții noștri îl vor plăti pentru compromisurile pe care le-am făcut în ultimul an și le facem în continuare, despre cum să te gândești la investiția în acțiuni și cum să înțelegem realitatea economică. 

Sper ca această conversație să fie la fel de interesantă pentru voi cum a fost pentru mine.

****

****

Acest podcast este susținut de Dedeman, o companie antreprenorială 100% românească ce crede în puterea de a schimba lumea prin ambiție, perseverență și implicare. Dedeman susține ideile noi, inovația, educația și spiritul antreprenorial și este partener strategic al The Vast&The Curious. Împreună, creăm oportunități pentru conversații cu sens și întrebări care ne fac mai buni, ca oameni și ca organizații. 

****

Note, un sumar al conversației, precum și cărțile și oamenii la care facem referire în podcast se găsesc pe andreearosca.ro/podcast. Pentru a primi noi episoade, vă puteți abona la newsletter pe andreearosca.ro.

Dacă ascultați acest podcast, vă rog lăsați un review în Apple Podcasts. Durează câteva secunde și ne ajută să îmbunătățim temele și calitatea și să intervievăm noi oameni interesanți.