Preview Mode Links will not work in preview mode

Vast and Curious, cu Andreea Roșca


May 22, 2020

Ultimele două luni au schimbat felul în care ne simțim și felul în care ne percepem viața și munca. Psihologic vorbind, spune Dragoș Iliescu, ne întoarcem la ”viața normală” cu mai multă anxietate, mai depresați și puțin mai uzați. 

Dragoș este specializat în psihologie organizațională, predă la Universitatea din București și este director al Școlii Doctorale de Psihologie și Științele Educației. 

Are experiență de lucru în proiecte de testare psihologică sau educațională pe patru continente. Printre altele, e parte din grupul de lucru al OECD care calibrează testele PISA și a condus ca președinte Comisia Internațională de Testare, un organism care dă tonul în ceea ce privește evaluarea psihologică și organizațională. 

Este cofondatorul grupului Psyence, prin care administrează o mare parte dintre testele psihologice folosite în toate companiile.  

Am vorbit cu Dragoș Iliescu despre cele patru mari forțe care apasă în acest moment asupra fiecăruia dintre noi, fără să fim neapărat conștienți de efectele pe care le produc: muncim mai mult, în condiții de mare ambiguitate despre rolul și sarcinile noastre, cu perspectiva unui viitor incert și cu granițe complet neclare între ceea ce este muncă și ceea ce este viața personală. 

Toate sunt factori majori de stres. Ieșim din ultimele două luni mai fragili la nivel psihologic și cu nenumărate întrebări despre cum va arăta munca în viitor. 

Unele lucruri sunt aici pentru a rămâne: digitalizarea, munca flexibilă, tendința companiilor de a merge către contracte independente. Altele, precum ritmul haotic de muncă, nu vor dura.

Aceasta este o conversație despre relația între noi, muncă și organizații într-unul dintre cele mai complicate momente ale istoriei.

****

Acest podcast este susținut de Dedeman, o companie antreprenorială 100% românească ce crede în puterea de a schimba lumea prin ambiție, perseverență și implicare. Dedeman susține ideile noi, inovația, educația și spiritul antreprenorial și este partener strategic al The Vast&The Curious. Împreună, creăm oportunităi pentru conversații cu sens și întrebări care ne fac mai buni, ca oameni și ca organizații. 

****

Note, un sumar al conversației, precum și cărțile și oamenii la care facem referire în podcast se găsesc pe andreearosca.ro/podcast. Pentru a primi noi episoade, vă puteți abona la newsletter pe andreearosca.ro.

Dacă ascultați acest podcast, vă rog lăsați un review în Apple Podcasts. Durează câteva secunde și ne ajută să îmbunătățim temele și calitatea și să intervievăm noi oameni interesanți.