Preview Mode Links will not work in preview mode

Vast and Curious, cu Andreea Roșca


Dec 24, 2020

Nu veți asculta o conversație cu un antreprenor, pionier sau inovator, așa cum se întâmplă în fiecare săptămână. Ci ceva mult mai personal. 

Inițial, planul era ca podcastul nostru să ia o mică vacanță de Sărbători. Dar acest an nu e un an obișnuit. E un an care ne-a testat limitele. Ale răbdării, creativității, toleranței, fricii, relațiilor, companiilor. 

A fost ceea ce un filozof numește ”un imens experiment de vizualizare negativă”. Vizualizarea negativă este acea practică din filozofia stoică ce ne îndeamnă ca, din când în când, să ne imaginăm viața fără oamenii și lucrurile pe care le considerăm cu adevărat dragi și importante. 

E un exercițiu care nu are ca scop suferința, ci claritatea despre ce e important și ce nu și o mai mare apreciere pentru ceea ce avem. 

Am pierdut cu toții în 2020 o grămadă de lucruri. Dar sper că am câștigat ceva de mare valoare: puțin mai multă claritate despre ceea ce este cu adevărat important. Și nu doar pentru fiecare dintre noi. Și pentru noi, împreună.

Împărtășesc la acest final de an câteva dintre ideile care îmi ghidează mie drumul. Idei pe care le-am învățat dând cu capul de pereți. Dacă veți auzi formulări la persoana a doua, să știți că nu vreau să țin lecții, ci să îmi reamintesc mie însămi unele lucruri. 

Vă las, așadar, în compania acestor zece lucruri foarte personale: lecțiile și principiile mele din confruntarea cu limitele. Sper că vor fi prilej de gândire și inspirație pentru propriile idei care să vă lumineze drumul.   

Vă doresc Sărbători liniștite și bucurie, oriunde v-ați afla.