Preview Mode Links will not work in preview mode

Vast and Curious, cu Andreea Roșca


Jun 2, 2023

Ioana este, de mai bine de un deceniu, omul din spatele fenomenului Art Safari. În 2015, a uimit și contrariat pe toată lumea când a decis să facă prima ediție într-un imens garaj dărăpănat, pe bulevardul Magheru, în București.

Azi, Art Safari este cel mai mare conglomerat de expoziții de artă din România. ”Casa” oficială este, acum, Palatul Dacia România, din centrul vechi al Capitalei.

Aspirația Ioanei este de a pune România pe o hartă a circuitului internațional de artă în care a fost inexistentă în ultimele decenii.

Are, spune, o atracție față de lucrurile imposibile. Este ”autorul” primului program de artă în spațiul public din România de după 1990, în Piața Presei din București. A adus la București colecții de la Victoria și Albert Museum din Londra. A dus arta la Aeroportul Henri Coandă și la Metrou. De la finalul lunii iunie, la București vor fi expuse portrete de la National Portret Gallery.

Am vorbit cu ea despre artă și pragmatism, despre de ce să nu accepți niciodată un ”nu”, despre cum a găsit în grădiniță înclinația către artă, despre cât e de important să ai o ambiție mare, cum să negociezi cu parteneri mult mai puternici, lucrurile mai puțin știute care i-au influențat viața și prioritățile și cum să înveți să privești arta.

****

Podcastul Vast&Curious este susținut de AROBS, cea mai mare companie de tehnologie listată la bursă. AROBS este o companie românească fondată acum 25 de ani la Cluj, cu birouri în opt țări și parteneri și clienți în Europa, America și Asia. 

AROBS crede într-o cultură a implicării, a evoluției continue și a parteneriatului pe termen lung. Este una dintre puținele companii românești care oferă fiecărui angajat acțiuni gratuite în pachetul obișnuit de beneficii. 

****

Acest podcast este susținut de Dedeman, o companie antreprenorială 100% românească ce crede în puterea de a schimba lumea prin ambiție, perseverență și implicare. Dedeman susține ideile noi, inovația, educația și spiritul antreprenorial și este partener strategic al The Vast&The Curious. Împreună, creăm oportunități pentru conversații cu sens și întrebări care ne fac mai buni, ca oameni și ca organizații. 

****

Note, un sumar al conversației, precum și cărțile și oamenii la care facem referire în podcast se găsesc pe andreearosca.ro Pentru a primi noi episoade, vă puteți abona la newsletter pe andreearosca.ro.

Dacă ascultați acest podcast, vă rog lăsați un review în Apple Podcasts. Durează câteva secunde și ne ajută să îmbunătățim temele și calitatea și să intervievăm noi oameni interesanți.