Preview Mode Links will not work in preview mode

Vast and Curious, cu Andreea Roșca


May 27, 2022

Ligiu a fondat și conduce AirportLabs, o companie clujeană care creează și gestionează sistemele informatice pentru patruzeci din cele 200 de mari aeroporturi ale lumii. Cu totul, vorbim de 20% din traficul global de pasageri.

Veți afla de ce avioanele noastre pleacă de la cele mai îndepărtate porți, de ce suntem chemați la aeroport cu două sau trei ore înainte de decolare și cât valorează un pasager care stă un minut în zona comercială a unui aeroport.

Din 25 mai, aeroportul din Dubai, unul dintre cele mai mari din lume, folosește sistemele create la Cluj pentru a administra întreaga activitate. Acest ”creier” tehnologic este o soluție unică în lume care va fi adoptată, probabil, de multe alte aeroporturi.

Dar, mai important, conversația cu Ligiu este un adevărat curs de strategie. Am vorbit despre rolul unui lider de companie, gândire pe termen lung, management de risc, avantajul de a construi resurse în sistem, cum să te gândești la investiții și la creștere, de ce Ligiu a ales să nu aducă investitori în companie, de ce distribuie 30% din profit angajaților și de ce publică salariile în anunțurile de angajare.

Veți afla cum înțelepciunea bunicului lui i-a ghidat gândirea, cum să convingi clienți strategici să-ți dea o șansă și cum să te întorci de pe buza unui posibil faliment. Situație în care Ligiu a fost de trei ori.

Veți găsi multe idei foarte practice despre conducerea oamenilor și greșeli care pot fi evitate.

****

Acest podcast este susținut de Dedeman, o companie antreprenorială 100% românească ce crede în puterea de a schimba lumea prin ambiție, perseverență și implicare. Dedeman susține ideile noi, inovația, educația și spiritul antreprenorial și este partener strategic al The Vast&The Curious. Împreună, creăm oportunități pentru conversații cu sens și întrebări care ne fac mai buni, ca oameni și ca organizații. 

****

Acest podcast este de asemenea prezentat de eMAG, o companie care crede în educație și în puterea oamenilor de a folosi tehnologia pentru a crea un viitor mai bun.

****

Note, un sumar al conversației, precum și cărțile și oamenii la care facem referire în podcast se găsesc pe andreearosca.ro Pentru a primi noi episoade, vă puteți abona la newsletter pe andreearosca.ro.

Dacă ascultați acest podcast, vă rog lăsați un review în Apple Podcasts. Durează câteva secunde și ne ajută să îmbunătățim temele și calitatea și să intervievăm noi oameni interesanți.