Preview Mode Links will not work in preview mode

Vast and Curious, cu Andreea Roșca


May 11, 2023

L-am auzit recent pe Mihai Zânt vorbind despre viitorul muncii, la ”Future Summit”. Perspectiva lui despre unde ne aflăm azi și cum vom lucra, probabil, în viitor mi-a atras atenția. De la ideea că vom jongla cu două, trei cariere în același timp - ceea ce numește ”poliamorie a carierelor” - la schimbările importante de mentalitate prin care e nevoie să trecem, la competențele pe care ne vom baza viața profesională.

Mihai are două decenii de experiență în lucrul cu organizații și oameni, în România și dincolo. Este cofondator al Humanistic, o companie de consultanță care asistă organizațiile în procese de schimbare. Și cofondator al Career Shift, o organizație care consiliază oamenii în procese de tranziție de carieră, cu o comunitate de 10.000 de oameni.

De un an și jumătate, Mihai lucrează și călătorește, în același timp: în Asia, în 2022 și în Europa, în acest an.

Am vorbit cu el despre de ce atât de mulți oameni vor să-și schimbe jobul, deși n-au neapărat o direcție de viitor, despre paradoxul că, deși ne simțim deconectați, vrem să lucrăm la distanță, despre ce fac organizațiile înțelepte pentru a reconecta oamenii cu munca lor, despre cei trei piloni personali pe care se va baza succesul profesional, despre relația între creșterea inteligenței artificiale și valoarea conectării umane, despre abilitățile la care e nevoie să lucrăm. Și, desigur, ce l-au învățat aceste luni în care a trăit, ca un adevărat nomad, în câteva țări și câteva zeci de case.

****

Podcastul Vast&Curious este susținut de AROBS, cea mai mare companie de tehnologie listată la bursă. AROBS este o companie românească fondată acum 25 de ani la Cluj, cu birouri în opt țări și parteneri și clienți în Europa, America și Asia. 

AROBS crede într-o cultură a implicării, a evoluției continue și a parteneriatului pe termen lung. Este una dintre puținele companii românești care oferă fiecărui angajat acțiuni gratuite în pachetul obișnuit de beneficii. 

****

Acest podcast este susținut de Dedeman, o companie antreprenorială 100% românească ce crede în puterea de a schimba lumea prin ambiție, perseverență și implicare. Dedeman susține ideile noi, inovația, educația și spiritul antreprenorial și este partener strategic al The Vast&The Curious. Împreună, creăm oportunități pentru conversații cu sens și întrebări care ne fac mai buni, ca oameni și ca organizații. 

Note, un sumar al conversației, precum și cărțile și oamenii la care facem referire în podcast se găsesc pe andreearosca.ro Pentru a primi noi episoade, vă puteți abona la newsletter pe andreearosca.ro.

Dacă ascultați acest podcast, vă rog lăsați un review în Apple Podcasts. Durează câteva secunde și ne ajută să îmbunătățim temele și calitatea și să intervievăm noi oameni interesanți.