Preview Mode Links will not work in preview mode

Vast and Curious, cu Andreea Roșca


Sep 25, 2020

Poate că una dintre cele mai importante abilități, mai ales în situații de neclaritate, e abilitatea de a gândi corect. Ne-am întors în arhiva The Vast&The Curious pentru a regăsi episoade care pot răspunde la întrebările pe care ni le punem azi. În această conversație cu Mircea Miclea, vorbim exact despre asta: despre a-ți antrena mintea pentru un viitor care e complet impredictibil. 

L-am intervievat pe Mircea Miclea la Cluj, în octombrie 2019, la conferința anuală a Fundației Romanian Business. A fost una dintre cele mai interesante și pline de sens conversații despre mecanisme mentale, erori de decizie și cum să cultivăm în noi abilități esențiale pentru viitor. 

Mircea este doctor în psihilogie și are un masterat în administrarea afacerilor. A fost cel mai tânăr șef de catedră din istoria Universității Babeș Boylai și este fondatorul școlii cognitive în psihologia românească. A fost ministru al educației timp de un an, în 2004-2005, poziție din care a demisionat când a realizat că nu poate fi de acord cu politica din educație la acea vreme. 

Este Președinte al Asociației Române de Științe Cognitive și membru în numeroase organizații profesionale internaționale, precum asociația americană de psihologie. 

Dincolo de o carieră strălucită în psihologie, Mircea este antreprenor. A fondat în 2003 Cognitrom, companie ce se ocupă de cercetare și dezvoltare de produse și servicii care se află la intersecția între psighologie și tehnologie.

****

Note, un sumar al conversației, precum și cărțile și oamenii la care facem referire în podcast se găsesc pe andreearosca.ro/podcast. Pentru a primi noi episoade, vă puteți abona la newsletter pe andreearosca.ro.

Dacă ascultați acest podcast, vă rog lăsați un review în Apple Podcasts. Durează câteva secunde și ne ajută să îmbunătățim temele și calitatea și să intervievăm noi oameni interesanți.