Preview Mode Links will not work in preview mode

Vast and Curious, cu Andreea Roșca


Jun 15, 2023

Radu studiază de ani de zile știința luării deciziilor și erorile pe care le facem adesea, în viață și în business. Am vorbit cu el despre experiența lui cu multiple cariere și alegeri de viață și ce l-a învățat despre decizii.

De la faptul că luăm în considerare o singură variantă, la cum rămânem consecvenți cu o decizie luată acum ani de zile. De la cum să alegi ”trenurile” în care să te urci, la valoarea practică de a avea un ideal. De la cum să iei deciziile care îți deschid noi oportunități, la cum să testezi și să îți faci mâna pentru cariere viitoare. De la cum să ne creștem toleranța la risc, la o metodă de a ne rafina intuiția. Am vorbit despre când e bine să renunți și despre ”valea plângerii” - de ce, atunci când căutăm îmbunătățire, ne va fi mai rău înainte să ne fie mai bine.

E o conversație foarte personală, plină de umor, lecții practice și unghiuri neașteptate. Iar Radu e un partener de conversație generos și neobișnuit de deschis cu propriile eșecuri și greșeli. Am vorbit cu el la Tetrul Apollo111, în ultimul episod al acestui sezon de conversații live.

Radu predă Gândire și Decizii pentru Business la Bucharest International School of Managment, unde este decan asociat și partener. Colaborează cu universități din Olanda și este autorul a două cărți despre decizii, una publicată în Germania, alta în curs de apariție în Olanda. A lucrat cu zeci de companii românești și europene, iar cursurile lui online au zeci de mii de studenți din întreaga lume. Este angel investor și aleargă maratoane costumat în Mickey Mouse. 

****

Podcastul Vast&Curious este susținut de AROBS, cea mai mare companie de tehnologie listată la bursă. AROBS este o companie românească fondată acum 25 de ani la Cluj, cu birouri în opt țări și parteneri și clienți în Europa, America și Asia. 

AROBS crede într-o cultură a implicării, a evoluției continue și a parteneriatului pe termen lung. Este una dintre puținele companii românești care oferă fiecărui angajat acțiuni gratuite în pachetul obișnuit de beneficii. 

****

Acest podcast este susținut de Dedeman, o companie antreprenorială 100% românească ce crede în puterea de a schimba lumea prin ambiție, perseverență și implicare. Dedeman susține ideile noi, inovația, educația și spiritul antreprenorial și este partener strategic al The Vast&The Curious. Împreună, creăm oportunități pentru conversații cu sens și întrebări care ne fac mai buni, ca oameni și ca organizații. 

****

Note, un sumar al conversației, precum și cărțile și oamenii la care facem referire în podcast se găsesc pe andreearosca.ro Pentru a primi noi episoade, vă puteți abona la newsletter pe andreearosca.ro.

Dacă ascultați acest podcast, vă rog lăsați un review în Apple Podcasts. Durează câteva secunde și ne ajută să îmbunătățim temele și calitatea și să intervievăm noi oameni interesanți.