Preview Mode Links will not work in preview mode

Vast and Curious, cu Andreea Roșca


Dec 16, 2022

Radu este unul dintre cei mai experimentați economiști din România. Am vrut să avem, pentru acest final de an, câteva repere despre anul care vine și temele care vor conta în 2023.

Suntem sau nu pe pragul de a intra în recesiune și ce înseamnă asta, de fapt? De ce este inflația un fenomen mai greu de domolit decât am crezut și care sunt consecințele ei? De ce este azi mult mai dificil decât până acum să facem previziuni credibile despre viitor? Care e prețul pentru epoca banilor ieftini în care am trăit în ultimii zece ani? De ce, în ciuda faptului că am avut cea mai mare rată de creștere din Europa, România e țara în care inegalitatea a crescut cel mai mult? Și de ce contează acest lucru?

Am vorbit și despre cât de mult pot creștere salariile înainte ca o piață a muncii prea puternică să devină o povară pentru companii, dar și despre oportunitățile care apar din aceste momente de tulburare.

Radu este Președinte al BCR Pensii, președinte al Asociației Managerilor de Pensii Private și profesor asociat la Asebuss.

****

Acest podcast este susținut de Dedeman, o companie antreprenorială 100% românească ce crede în puterea de a schimba lumea prin ambiție, perseverență și implicare. Dedeman susține ideile noi, inovația, educația și spiritul antreprenorial și este partener strategic al The Vast&The Curious. Împreună, creăm oportunități pentru conversații cu sens și întrebări care ne fac mai buni, ca oameni și ca organizații. 

****

Acest podcast este prezentat de eMAG, o companie care crede în educație și în puterea oamenilor de a folosi tehnologia pentru a crea un viitor mai bun.

****

Note, un sumar al conversației, precum și cărțile și oamenii la care facem referire în podcast se găsesc pe andreearosca.ro Pentru a primi noi episoade, vă puteți abona la newsletter pe andreearosca.ro.

Dacă ascultați acest podcast, vă rog lăsați un review în Apple Podcasts. Durează câteva secunde și ne ajută să îmbunătățim temele și calitatea și să intervievăm noi oameni interesanți.