Preview Mode Links will not work in preview mode

Vast and Curious, cu Andreea Roșca


Jan 28, 2022

2021 a fost un an absolut spectaculos pentru investiții în companii antreprenoriale. În România, investițiile de tip venture au fost 85 de milioane de euro, de două ori și jumătate mai mari decât în 2020.

În acest context, am vorbit cu Radu despre cum să te gândești la valoarea companiei tale, despre cum să înțelegi mentalitatea investitorilor și de ce șansele tale de câștig, ca antreprenor, cresc cu 70% dacă înțelegi acest lucru, despre cum lucrează Seedblink - platforma de crowdinvesting care democratizează, cumva, investițiile în startupuri.

Radu Georgescu împlinește anul acesta trei decenii ca antreprenor. Este unul dintre pionierii români în tehnologie. A fondat 37 de companii, parte dintre ele nereușite, parte subiect al unor tranzacții remarcabile: vânzarea tehnologiei RAV către Microsoft în 2003, a business-ului de ePayment către Naspers în 2010, a Avantgate către Fracisco Partners în 2013 și a tehnologiei Wector Watch către fitbit în 2016. Este Președinte al boardului Seedblink și unul dintre cei mai pozitivi și fericiți oameni pe care-i cunosc.

Conversațiile noastre anterioare, din septembrie 2019 și decembrie 2020, sunt incursiuni detaliate în teme precum echilibru și cum să privești un eșec, când e cazul să renunți la un proiect și viitorul tehnologiei și al business-ului. Pot fi găsite în arhiva Vast&Curious.

****

Acest podcast este susținut de Dedeman, o companie antreprenorială 100% românească ce crede în puterea de a schimba lumea prin ambiție, perseverență și implicare. Dedeman susține ideile noi, inovația, educația și spiritul antreprenorial și este partener strategic al The Vast&The Curious. Împreună, creăm oportunități pentru conversații cu sens și întrebări care ne fac mai buni, ca oameni și ca organizații. 

****

Acest podcast este de asemenea prezentat de eMAG, o companie care crede în educație și în puterea oamenilor de a folosi tehnologia pentru a crea un viitor mai bun.

****

Note, un sumar al conversației, precum și cărțile și oamenii la care facem referire în podcast se găsesc pe andreearosca.ro Pentru a primi noi episoade, vă puteți abona la newsletter pe andreearosca.ro.

Dacă ascultați acest podcast, vă rog lăsați un review în Apple Podcasts. Durează câteva secunde și ne ajută să îmbunătățim temele și calitatea și să intervievăm noi oameni interesanți.