Preview Mode Links will not work in preview mode

Vast and Curious, cu Andreea Roșca


Jun 23, 2022

Radu Hanga este președintele Bursei de Valori. Într-unul dintre cele mai instabile momente ale piețelor de capital, am vorbit cu Radu despre bursa de la București și cum este ea așezată în acest peisaj. 

În general, spune Radu, piața noastră s-a dovedit a fi mai stabilă decât altele din regiune. Am vorbit cu el despre motivele pentru care se comportă mai bine, dar și despre de ce dimensiunea ei e mai mică, ca procent din PIB, decât cea din Bulgaria, de exemplu. 

Piața AERO, cea destinată antreprenorilor, a primit mai dur impactul când exuberanța de investiții și de capital din 2021 s-a sfârșit, dar, spune Radu, e mai mult o stare de așteptare, nu de retragere. Iar companiile vor în continuare să se listeze. 

Am vorbit despre listarea Hidroelectrica și ce ar fi nevoie ca Bursa să aibă nu 100.000 de investitori, ci un milion. Despre când va deveni realitate contrapartea centrală, o instituție obligatorie pentru ca piața de capital să treacă la următorul nivel de produse de investiție. Despre ce înseamnă României în categoria de piață emergentă și cât e de important ca acțiunile companiilor românești să fie incluse între cele urmărite de indecșii globali. 

Dar și despre pasiunea lui Radu pentru psihologie și motociclete și felul în care investește el însuși.