Preview Mode Links will not work in preview mode

Vast and Curious, cu Andreea Roșca


Feb 28, 2020

Sergiu Neguț e angel investor, profesor de business, membru al board-ului fundației Romanian Business Leaders și unul dintre cei mai interesanți parteneri de conversație pe care îi cunosc. Sunt destul de sigură că ceea ce pune oamenii pe gânduri și îi inspiră, în același timp, este combinația de gândire critică, pragmatism și umanism pe care Sergiu o personifică. 

Este absolvent de INSEAD, a condus Rețaua Regina Maria către creștere și apoi vânzare, a investit apoi în companii noi, mai ales în zona de tehnologie. Dar și în FruFru, compania fondată de Mihai Simiuc care a făcut anul trecut obiectul unei tranzacții cu Unilever. Acum doi ani, Sergiu a investit în FintechOS, o companie de tehnologie ce creează soluții pentru industria financiară. A decis să vină în management, alături de Teodor Blidăruș, fondator, prieten și partener vechi de business. 

În decemrie 2019, FintechOS a primit o finanțare de 14 milioane de dolari de la o a serie de fonduri, una dintre cele mai mari pentru un startup românesc și care o pozițipnează printre cele mai bine finanțate companii de tehnologie europene. În același an, a crescut cu 450%. 

Sergiu spune despre el că este cineva care încearcă să împingă constant limitele a ceea ce e posibil, a ceea ce știe, a ceea ce crede. 

Am explorat cu Sergiu teme ce vor părea, sper, mai mult decât interesante pentru orice antreprenor care se gândește la cum să crească, la propriul echilibru, la întrebările care contează, la învățare, la creștere rapidă, la oamenii din jur și la ce înseamnă, de fapt, succes. Mesajul lui Sergiu, inclusiv către el însuși, este ”ia totul cu un gram de sare”, cu puțină gândire critică. Întreabă-te cum se poate altfel și de ce nu ai uneori dreptate. 

O perspectivă pe care o vedem rar, dar care e prezentă în toată conversația, e că orice business este o combinație între rațiune și empatie, între bani și oameni, între ce e și ce e posibil. Mai ales într-o companie care funcționează în viteză, toate acestea sunt importante. Plus ingredientul esențial numit învățare.