Preview Mode Links will not work in preview mode

Vast and Curious, cu Andreea Roșca


Mar 21, 2023

Sergiu Neguț este antreprenor, investitor, profesor de strategie de business și cofondator al FintechOs, un startup de tehnologie cu clienți pe patru continente.

Am vorbit cu el în februarie 2023, într-o conversație live, la teatrul Apollo111.

Dacă ar fi să păstrez doar un lucru din toată conversația cu Sergiu, l-aș păstra pe acesta: ”E o chestie importantă în armonia Universului care zice să nu fim nasoi unii cu alții. Ca să construim o civilizație mai bună, trebuie să colaborăm mai bine. Și cel mai bun mod de a colabora unii cu alții este să fim mai buni. Mai buni în sensul de oameni mai cumsecade, mai kind unii cu alții.

Am vorbit cu el despre strategie într-o lume în schimbare, despre ce a învățat în procesul de a ”ridica” 100 de milioane de euro pentru FintechOS, despre cum să găsești oameni extraordinari și cum să te poți cu ei, despre cum să devii prieten al incertitudinii, despre a-ți ține în frâu orgoliul și a-ți pune credințele sub semnul întrebări, dar și despre a cultiva un soi de atitudine care, se pare, l-a adus pe Sergiu unde este azi: aceea de a fi, în același timp, curajos și cu iubire pentru oameni.

****

Conversațiile live The Vast&The Curious sunt susținute de BCR. BCR e alături de antreprenori la fiecare pas de la idee la un business inteligent, pentru a obține finanțarea de care au nevoie. În ultimul an și jumătate, a consiliat, mentorat și finanțat 10.000 de companii, care creează 600.000 de locuri de muncă.

Partenerul nostru este de asemenea MedLife, cel mai mare sistem medical privat din România. O organizație construită cu pasiune și îndrăzneală de către un grup de antreprenori români care cred că împreună putem să facem România bine.

Evenimentele live vă sunt prezentate și de Autonom, o companie de familie, cu o experiență de peste 16 ani în furnizarea de soluții de mobilitate "ca la carte”. Autonom crede în impactul pozitiv pe care îl poate avea prin învățare continuă și implicarea directă în comunitate, prin susținerea educației și a antreprenorilor cu viziune.

Conversațiile live sunt susținute de Dedeman, o companie antreprenorială 100% românească ce crede în puterea de a schimba lumea prin ambiție, perseverență și implicare. Dedeman susține ideile noi, inovația, educația și spiritul antreprenorial și este partener strategic al The Vast&The Curious. Împreună, creăm oportunități pentru conversații cu sens și întrebări care ne fac mai buni, ca oameni și ca organizații.