Preview Mode Links will not work in preview mode

Vast and Curious, cu Andreea Roșca


May 20, 2022

Conversația cu Simona este o conversație despre cum putem naviga acest timp de incertitudine cu o minte mai limpede, mai clară. Despre cum putem fi mai productivi într-o lume care ne trage într-o mie de direcții.

Simona este psiholog și trainer în Mindfulness. A studiat la Universitatea din Massachusetts, la Center for Mindfluness, centru creat de John Kabat-Zinn, medicul care a introdus în lumea occidentală metoda de reducere a stresului bazată pe Mindfulness și a integrat știința și meditația. Simona este, de asemenea, certificată de Oxford Mindfulness Center, la Universitatea Oxford din Marea Britanie.

Este unul dintre puținii oameni din România antrenați în Mindfulness la instituții care integrează practici meditative și știință.

Am vorbit cu Simona despre ce este și cum putem folosi practica meditației pentru viața de zi cu zi. Despre mituri precum ”trebuie să îmi golesc mintea”. Și cum putem deveni mai atenți, mai focusați și construi relații mult mai bune și mai satisfăcătoare. Despre cum ne putem îmbunătăți memoria și deciziile și cum face Simona față realității din jur, știind ceea ce știe.   

Sper că, după ce veți asculta discuția noastră, veți decide să investiți câteva minute în fiecare zi pentru voi. Pentru început, atât e nevoie. Și știu ce beneficii aduce pentru mine.

****

Acest podcast este susținut de Dedeman, o companie antreprenorială 100% românească ce crede în puterea de a schimba lumea prin ambiție, perseverență și implicare. Dedeman susține ideile noi, inovația, educația și spiritul antreprenorial și este partener strategic al The Vast&The Curious. Împreună, creăm oportunități pentru conversații cu sens și întrebări care ne fac mai buni, ca oameni și ca organizații. 

****

Acest podcast este de asemenea prezentat de eMAG, o companie care crede în educație și în puterea oamenilor de a folosi tehnologia pentru a crea un viitor mai bun.

****

Note, un sumar al conversației, precum și cărțile și oamenii la care facem referire în podcast se găsesc pe andreearosca.ro Pentru a primi noi episoade, vă puteți abona la newsletter pe andreearosca.ro.

Dacă ascultați acest podcast, vă rog lăsați un review în Apple Podcasts. Durează câteva secunde și ne ajută să îmbunătățim temele și calitatea și să intervievăm noi oameni interesanți.