Preview Mode Links will not work in preview mode

Vast and Curious, cu Andreea Roșca


Jun 28, 2022

Tudor Manea este CEO al eMag, unul dintre partenerii strategici ai Vast&Curious.

Am fost curioasă să înțeleg cum arată eMag pe dinăuntru. Un grup cu peste 7.000 de oameni, afaceri de aproape două miliarde de euro și, din primăvara acestui an, cel mai valoros brand românesc.

Acest episod este parte dintr-o serie de patru care explorează diferite părți ale companiei, părți care apar rareori la vedere, dar care fac să funcționeze această mașinărie uriașă, din ce în ce mai prezentă în viața noastră de zi cu zi.

Am vorbit cu Tudor despre principiile de strategie pe care e așezată și pe care crește organizația. Ceea ce este interesant este cum lucrează cu planuri pe zece ani și, în același timp, cu o filozofie pur antreprenorială.

Veți afla când să fii un explorator și când să devii conservator. În ce să investești în diferite momente, de ce orice organizație are nevoie de o stea călăuzitoare și care este ea pentru eMag. Am vorbit cu Tudor și despre parteneriatul de termen lung dintre el și Iulian Stanciu și regulile pe care le-au stabilit între ei.

Veți afla despre cele cinci întrebări importante de management și strategie și despre unde a greșit eMag când a mers în Polonia și cum a digerat eșecul, când s-a retras, în 2019. O parte importantă din discuția noastră detaliază principiile legate de asumarea de riscuri și management în vremuri incerte.

Primul episod din această serie despre ”bucătăria” Emag a avut-o ca invitată pe Delia Rotaru, VP People and Organisation. Dacă vreți să aflați cum angajează, evaluează, plătește și crește Emag oamenii, vă recomand episodul din 27 aprilie 2022.

Dacă ar fi să aleg un singur principiu din discuția cu Tudor, l-aș alege pe acesta: să fim optimiști cu ceea ce putem face și controla noi și precauți cu tot ceea ce nu putem controla.

****

Acest podcast este prezentat de eMAG, o companie care crede în educație și în puterea oamenilor de a folosi tehnologia pentru a crea un viitor mai bun.

****

Acest podcast este susținut de Dedeman, o companie antreprenorială 100% românească ce crede în puterea de a schimba lumea prin ambiție, perseverență și implicare. Dedeman susține ideile noi, inovația, educația și spiritul antreprenorial și este partener strategic al The Vast&The Curious. Împreună, creăm oportunități pentru conversații cu sens și întrebări care ne fac mai buni, ca oameni și ca organizații. 

****

Note, un sumar al conversației, precum și cărțile și oamenii la care facem referire în podcast se găsesc pe andreearosca.ro Pentru a primi noi episoade, vă puteți abona la newsletter pe andreearosca.ro.

Dacă ascultați acest podcast, vă rog lăsați un review în Apple Podcasts. Durează câteva secunde și ne ajută să îmbunătățim temele și calitatea și să intervievăm noi oameni interesanți.