Preview Mode Links will not work in preview mode

Vast and Curious, cu Andreea Roșca


Mar 17, 2023

În anul în care Timișoara este Capitală Culturală, am vorbit cu Valentin Mureșan despre experiența lui în a aduce la un loc oameni pentru a crea schimbare. Vali are două decenii de experiență ca antreprenor și, în anii din urmă, și-a folosit resursele și cunoașterea pentru a cofonda organizații care coagulează la rândul lor oameni și resurse în proiecte de comunitate în Timișoara: fondul de investiții Growceanu, hub-ul cultural Faber, BanatIT, Fundația Comunitară Timișoara, Grădinescu sau Timotion.

Teoria lui vine din experiența în tehnologie: ce ai de făcut, spune, e să construiești o platformă care să devină infrastructura pentru implicarea celorlalți. Crede în puterea oamenilor bine intenționați și în a folosi diversitatea ca motor de progres.

Valentin este cofondator al Movidius, o companie de tehnologie specializată în dezvoltarea de platforme software pentru drone. Movidius a dezvoltat un procesor capabil să vadă și să proceseze imagine și a fost cumpărată în 2016 de Intel. Până în 2020, Valentin a fost country manager pentru Intel în România. Din 2021 este consilier personal al primarului Timișoarei pentru probleme de digitalizare și smart city și este coordonatorul strategiei de transformare a orașului într-un ”oraș inteligent”.

Am vorbit cu el despre cum lucrează cu ceilalți, cum își alege partenerii și mizele, care sunt principiile importante pentru a construi platforme de colaborare și schimbare, de ce avem nevoie de orașe inteligente și cum își vede rolul în tot acest angrenaj de organizații și inițiative. Am vorbit, de asemenea, despre grădinărit și de ce își investește banii și timpul în a crea focare de schimbare.

****

Acest podcast este susținut de Dedeman, o companie antreprenorială 100% românească ce crede în puterea de a schimba lumea prin ambiție, perseverență și implicare. Dedeman susține ideile noi, inovația, educația și spiritul antreprenorial și este partener strategic al The Vast&The Curious. Împreună, creăm oportunități pentru conversații cu sens și întrebări care ne fac mai buni, ca oameni și ca organizații. 

****

Podcastul Vast&Curious este susținut de AROBS, cea mai mare companie de tehnologie listată la bursă. AROBS este o companie românească fondată acum 25 de ani la Cluj, cu birouri în opt țări și parteneri și clienți în Europa, America și Asia. 

AROBS crede într-o cultură a implicării, a evoluției continue și a parteneriatului pe termen lung. Este una dintre puținele companii românești care oferă fiecărui angajat acțiuni gratuite în pachetul obișnuit de beneficii. 

****

Note, un sumar al conversației, precum și cărțile și oamenii la care facem referire în podcast se găsesc pe andreearosca.ro Pentru a primi noi episoade, vă puteți abona la newsletter pe andreearosca.ro.

Dacă ascultați acest podcast, vă rog lăsați un review în Apple Podcasts. Durează câteva secunde și ne ajută să îmbunătățim temele și calitatea și să intervievăm noi oameni interesanți.