Preview Mode Links will not work in preview mode

Vast and Curious, cu Andreea Roșca


Apr 12, 2019

Vasile Armenean este unul dintre cei mai interesanți antreprenori. E disciplinat și are o minte de o impresionantă claritate. Știe exact ce vrea și e dispus să se bată cu oricine pentru a ajunge acolo. Spune că ceea ce l-a ajutat să ajungă numărul unu este că a refuzat să abandoneze. 

A fondat fabrica de înghețată Betty Ice în 1994, la Suceava. S-a întors în România în 1991 din Austria, unde reușise cu greu să fugă, câțiva ani mai devreme. Avea familie, o carieră excelentă. La Suceava, a început cu un chioșc. A ”greșit” de câteva ori fabrica, înainte să o construiască pe cea de azi, devenită loc de pelerinaj pentru specialiștii în înghețată din toată lumea. A refuzat adesea să accepte regulile pieței de retail, dacă nu se potriveau cu filozofia lui. Este, de ani de zile, liderul pieței de înghețată din România. 

În ianuarie 2018, a vândut Betty Ice către Unilever (numărul unu mondial), într-o tranzacție spectaculoasă, de 100 de milioane de euro. Continuă să conducă și să crescă business-ul și investește în alți antreprenori care au șansa să ajungă cineva.