Preview Mode Links will not work in preview mode

Vast and Curious, cu Andreea Roșca


Sep 15, 2023

Virgil este unul dintre cei mai titrați sportivi din istoria recentă a României. Are o carieră de două decenii în baschet, în Statele Unite, în România, Belgia, Germania, Italia, Rusia, Turcia, în Euroliga, Euro Cup și Euro Challenge. A fost desemnat de cinci ori cel mai bun jucător de baschet al României. A fost selecționat timp de 15 ani în echipa națională a României și a fost timp de un deceniu căpitanul echipei.

În paralel cu cariera sportivă, a educat și cultivat interesul pentru business și educație. A ales să studieze și să joace baschet în Statele Unite, la Universitatea Alabama de Sud, deși avea pe masă oferte financiare foarte bune din alte locuri. A absolvit cu o specializare în managementul general, are un master în integrare europeană și unul în management și lidership.

A fost președinte al echipei de baschet Steaua București, director executiv al CEO Clubs România și este fondatorul Sports Hub, o organizație care dezvoltă programe de educație și burse pentru sportivi și reprezintă unii dintre cei mai de succes sportivi din România.

Faptul că a trăit mereu între aceste două lumi - sport și business - i-a dat un fel aparte de a înțelege ideea de succes, performanța și construcția pe termen lung.

Am vorbit cu el despre momentele de tranziție în viață și ce e nevoie pentru a trece cu bine prin ele, despre cum și când e bine să renunți la un anumit drum sau proiect și cum să gestionezi următoarea etapă, despre felul în care a învățat să facă alegeri care îl ajută pe termen lung, cum să-ți creezi o nouă identitate, diferența între insucces și eșec și problema oamenilor care se află în centrul atenției. Dar și despre una dintre marile greșeli din care a învățat să aleagă.

****

Acest podcast este susținut de Dedeman, o companie antreprenorială 100% românească ce crede în puterea de a schimba lumea prin ambiție, perseverență și implicare. Dedeman susține ideile noi, inovația, educația și spiritul antreprenorial și este partener strategic al The Vast&The Curious. Împreună, creăm oportunități pentru conversații cu sens și întrebări care ne fac mai buni, ca oameni și ca organizații. 

****

Podcastul Vast&Curious este susținut de AROBS, cea mai mare companie de tehnologie listată la bursă. AROBS este o companie românească fondată acum 25 de ani la Cluj, cu birouri în opt țări și parteneri și clienți în Europa, America și Asia. 

AROBS crede într-o cultură a implicării, a evoluției continue și a parteneriatului pe termen lung. Este una dintre puținele companii românești care oferă fiecărui angajat acțiuni gratuite în pachetul obișnuit de beneficii. 

****

Note, un sumar al conversației, precum și cărțile și oamenii la care facem referire în podcast se găsesc pe andreearosca.ro Pentru a primi noi episoade, vă puteți abona la newsletter pe andreearosca.ro.

Dacă ascultați acest podcast, vă rog lăsați un review în Apple Podcasts. Durează câteva secunde și ne ajută să îmbunătățim temele și calitatea și să intervievăm noi oameni interesanți.