Preview Mode Links will not work in preview mode

Vast and Curious, cu Andreea Roșca


Oct 16, 2020

Wargha Enayati este medic cardiolog și antreprenor. A construit rețeaua Regina Maria și a fost unul dintre pionierii și inovatorii care au schimbat sistemul medical. 

Azi, Wargha e parte dintr-un nou pariu, un pariu de câteva zeci de milioane de euro, la care lucrează de mai bine de cinci ani: Enayati Medical City, un complex medical ce include cel mai mare spital de oncologie și cel mai avansat sistem de asistență și sănătate pentru vârstnici din această parte a lumii. 

Wargha s-a născut în Germania, într-o familie de medici și antreprenori de origine persană. Bunicul său a fost comerciant de lână și mătase, tatăl medic și comerciant de covoare. A fost crescut în credința Bahai, o credință ce pune în centru ideea de a lucra pentru progresul omenirii. Ceea ce explică, într-un fel, dorința lui de a face lucruri inovatoare și îmbinarea ce poate părea ciudată între pragmatism și spiritualitate. 

Am vorbit cu Wargha Enayati mai ales despre principiile lui, cele care stau la baza a tot ceea ce a realizat: încrederea în progres și mize care trec dincolo de noi, spiritualitatea care îi permite să își asume riscuri, ideea că unitatea e mai bună decât o decizie corectă și cum echilibrează intuiția cu cifrele. 

Puteți găsi o altă discuție interesantă cu Wargha, în care vorbește despre vânzarea Regina Maria, principiile lui de negociere, cum lucrează cu oamenii și multe altele, pe andreearosca.ro. 

****

Acest podcast este susținut de Dedeman, o companie antreprenorială 100% românească ce crede în puterea de a schimba lumea prin ambiție, perseverență și implicare. Dedeman susține ideile noi, inovația, educația și spiritul antreprenorial și este partener strategic al The Vast&The Curious. Împreună, creăm oportunități pentru conversații cu sens și întrebări care ne fac mai buni, ca oameni și ca organizații. 

****

Note, un sumar al conversației, precum și cărțile și oamenii la care facem referire în podcast se găsesc pe andreearosca.ro/podcast. Pentru a primi noi episoade, vă puteți abona la newsletter pe andreearosca.ro.

Dacă ascultați acest podcast, vă rog lăsați un review în Apple Podcasts. Durează câteva secunde și ne ajută să îmbunătățim temele și calitatea și să intervievăm noi oameni interesanți.