Apr 22, 2022
Într-o lume care pare că trăiește în viteza a șasea, neatentă și mereu în criză de timp, Corina oprește oamenii în loc și îi face să se privească. Pe bune și cu atenție. Să descopere ce nu au știut niciodată despre ei sau ce n-au avut curajul să exprime vreodată.
Corina e pălărier și fondator al Decorina Hats. Regulile după care lucrează sunt aceleași precum cele de acum 100 de ani. Unele dintre mașinile pe care le folosește au cam aceeași vârstă. Uneori, durează 30 de ore să manufactureze o pălărie. A studiat la Londra, a expus la New York Fashion Week și îi veți vedea creațiile în revistele de modă din toată lumea.
Pălăria, spune Corina, poate exprima părți din noi care ne surprind și ne încântă și scoate la iveală fațete de care nici nu suntem conștienți. Când vin la ea la atelier, încurajează oamenii să probeze totul. ”Mai ales pentru că ne-am obișnuit cu toții să nu mai îndrăznim” spune. Crede despre ea că a fost rebelă de mică și că alegerile ei de carieră i-au fost dictate de nevoia de libertate. A fost șef de marketing pentru hoteluri pretențioase, a eșuat și pierdut în business. A creat evenimente pentru sute de oameni. Timp de 20 de ani, a ținut viu în minte visul de a deveni pălărier.
Din colo de Decorina Hats, Corina și George, soțul ei, sunt iubitori de cai, de muzică și călătorii. Organizează traininguri de leadership cu cai.
Am vorbit cu ea despre de ce să nu te îndoiești de pasiunea ta, despre datoria de a spune da și a încerca, ce spun desenele animate despre noi și cum să nu te sfiești să îți dorești lucruri aparent inaccesibile.
****
Acest podcast este prezentat de eMAG, o companie care crede în educație și în puterea oamenilor de a folosi tehnologia pentru a crea un viitor mai bun.
****
Acest podcast este susținut de Dedeman, o companie antreprenorială 100% românească ce crede în puterea de a schimba lumea prin ambiție, perseverență și implicare. Dedeman susține ideile noi, inovația, educația și spiritul antreprenorial și este partener strategic al The Vast&The Curious. Împreună, creăm oportunități pentru conversații cu sens și întrebări care ne fac mai buni, ca oameni și ca organizații.
****
Note, un sumar al conversației, precum și cărțile și oamenii la care facem referire în podcast se găsesc pe andreearosca.ro Pentru a primi noi episoade, vă puteți abona la newsletter pe andreearosca.ro.
Dacă ascultați acest podcast, vă rog lăsați un review în Apple Podcasts. Durează câteva secunde și ne ajută să îmbunătățim temele și calitatea și să intervievăm noi oameni interesanți.