Preview Mode Links will not work in preview mode

Vast and Curious, cu Andreea Roșca


Feb 18, 2022

Acum câteva luni, am descoperit marinelaardelean.com, locul unde Marinela spune o poveste fascinantă despre aproape 1.200 de vinuri și podgorii din România și Republica Moldova. M-am întors și reîntors la el și m-am decis să o cunosc și să o conving să spună, pentru voi, povestea despre cum o femeie foarte tânără, foarte frumoasă, ajunge un nume respectat pe scena mondială a vinului, a șampaniei și unul dintre cei mai importanți ambasadori ai vinului românesc.  Marinela este expert în vin, somelier, jurat în competiții internaționale de vin și băuturi spirtoase - da, degustă o groază de alcool - și spune despre ea că și-a construit o carte de vizită exact cum e creat vinul - de la idee și firul ierbii. Ceea ce este adevărat - Marinela a crescut în Maramureș, la Cavnic și, inițial, a vrut să fie polițist. A intrat în lumea vinului întâmplător și a spus DA unor propuneri care au clădit o carieră și o iubire care durează de 15 ani. Este fondator al RoWine - Festivalul Internațional de vinuri al României, are un doctorat în vin și numeroase titluri care-i recunosc contribuția la industrie. La final de februarie 2022, va lansa platforma winesofromania.com, un proiect cu care vrea să poziționeze vinul românesc în lume. Locuiește între Veneția și București alături de soțul ei și Antonia, fetița lor de 4 ani. 

Este autor a trei cărți despre vinul românesc.

Am vorbit despre fascinație și interes ca instrumente pentru a realiza obiective îndrăznețe, despre ce înseamnă să trăiești mereu între două țări, despre cum să-ți faci lecțiile atunci când îți dorești ceva, despre a nu te opri niciodată din învățat, cum să-ți gestionezi energia și ce este o viață bună. 

Sper ca discuția noastră să trezească în voi interesul pentru a explora și a înțelege mai bine vinul românesc și oamenii din jurul lui. 

****

Acest podcast este prezentat de eMAG, o companie care crede în educație și în puterea oamenilor de a folosi tehnologia pentru a crea un viitor mai bun.

****

Acest podcast este susținut de Dedeman, o companie antreprenorială 100% românească ce crede în puterea de a schimba lumea prin ambiție, perseverență și implicare. Dedeman susține ideile noi, inovația, educația și spiritul antreprenorial și este partener strategic al The Vast&The Curious. Împreună, creăm oportunități pentru conversații cu sens și întrebări care ne fac mai buni, ca oameni și ca organizații. 

****

Note, un sumar al conversației, precum și cărțile și oamenii la care facem referire în podcast se găsesc pe andreearosca.ro Pentru a primi noi episoade, vă puteți abona la newsletter pe andreearosca.ro.

Dacă ascultați acest podcast, vă rog lăsați un review în Apple Podcasts. Durează câteva secunde și ne ajută să îmbunătățim temele și calitatea și să intervievăm noi oameni interesanți.