Nov 11, 2022
Timp de nouă ani, Oana a lucrat în cercetare și a predat în Finlanda, la Hanken Schhol of Economics și Aalto School of Business. Domeniul ei de specialitate - sisteme informatice. Are un doctorat în sisteme ERP și studii postdoctorale în vizualizare de date.
Apoi, a decis să-și schimbe complet viața: a studiat și s-a certificat în neuroștiință și coaching. Ceva, spune astăzi, nu-i dădea pace, ca o chemare pe care, până la urmă, n-a putut-o refuza. Frica de nou și necunoscut n-a părăsit-o în niciuna dintre zilele ultimilor șase ani, de când își clădește această nouă identitate.
Oana lucrează ca specialist în creativitate și gândire colaborativă. Cartea ei - ”How to Develop Your Creative Identity at Work” - este un manifesto pentru a aduce înapoi în viața profesională puterea noastră creativă, care e sursa satisfacției, a succesului, a libertății și, adesea, un extraordinar antidot împotriva burn-outului.
Am vorbit cu Oana despre ce este creativitatea și cum să cultivăm relația cu forța creatoare din fiecare dintre noi, despre cum sună și cum să ascultăm vocile creativității, despre ceea ce ne împiedică să ne gândim măcar să dăm curs unei vieți profesionale mai creative: normele sociale rigide, spiritul de competiție, rolurile în care ne-am obișnuit să trăim. Cum recunoaștem când ne apropiem de o criză de identitate și ce întrebări să ne punem pentru a descoperi noi drumuri.
Oana trăiește în Helsinki, împreună cu familia ei.
Sper că veți găsi în discuția cu Oana instrumente și idei practice pentru a cultiva și asculta acea voce timidă care ne îndeamnă să îndrăznim să creăm ceva nou.
****
Acest podcast este susținut de Dedeman, o companie antreprenorială 100% românească ce crede în puterea de a schimba lumea prin ambiție, perseverență și implicare. Dedeman susține ideile noi, inovația, educația și spiritul antreprenorial și este partener strategic al The Vast&The Curious. Împreună, creăm oportunități pentru conversații cu sens și întrebări care ne fac mai buni, ca oameni și ca organizații.
****
Acest podcast este prezentat de eMAG, o companie care crede în educație și în puterea oamenilor de a folosi tehnologia pentru a crea un viitor mai bun.
****
Note, un sumar al conversației, precum și cărțile și oamenii la care facem referire în podcast se găsesc pe andreearosca.ro Pentru a primi noi episoade, vă puteți abona la newsletter pe andreearosca.ro.
Dacă ascultați acest podcast, vă rog lăsați un review în Apple Podcasts. Durează câteva secunde și ne ajută să îmbunătățim temele și calitatea și să intervievăm noi oameni interesanți.