Preview Mode Links will not work in preview mode

Vast and Curious, cu Andreea Roșca


Aug 19, 2022

Episodul de azi e o poveste fantastică de pionierat, ambiție, viziune și răbdare. Și o foarte frumoasă poveste personală a doi oameni uniți, aproape miraculos, de aceeași pasiune. 

Barbara și Christoph au venit în România la începutul anilor 90, pe urmele ultimelor populații de lupi din Europa. Au fondat și conduc Conservation Carpathia, o fundație care construiește cel mai mare proiect european de conservare a naturii, în Munții Făgăraș. 

Au investit până acum 100 de milioane de euro în păduri doar pentru a le reda sălbăticiei. Lucrează cu zeci de filantropi, investitori și organizații pentru a crea modele de economie sustenabilă pentru comunitățile din zonă. 

Parcul Național pe care îl construiesc acoperă 250.000 de hectare, un teritoriu de dimensiunea unei țări mici, cum ar fi Luxemburg. Este ultimul habitat natural de această dimensiune din Europa. 

Am vorbit cu ei în februarie 2021. 

****

Acest podcast este susținut de Dedeman, o companie antreprenorială 100% românească ce crede în puterea de a schimba lumea prin ambiție, perseverență și implicare. Dedeman susține ideile noi, inovația, educația și spiritul antreprenorial și este partener strategic al The Vast&The Curious. Împreună, creăm oportunități pentru conversații cu sens și întrebări care ne fac mai buni, ca oameni și ca organizații. 

****

Note, un sumar al conversației, precum și cărțile și oamenii la care facem referire în podcast se găsesc pe andreearosca.ro Pentru a primi noi episoade, vă puteți abona la newsletter pe andreearosca.ro.

Dacă ascultați acest podcast, vă rog lăsați un review în Apple Podcasts. Durează câteva secunde și ne ajută să îmbunătățim temele și calitatea și să intervievăm noi oameni interesanți.