Preview Mode Links will not work in preview mode

Vast and Curious, cu Andreea Roșca


Oct 21, 2022

Conversația cu Coralia a plecat de la o problemă de viață foarte reală și concretă: toate statisticile arată că nivelul nostru de stres e la maxime istorice. Precum peștii care nu știu că sunt înconjurați de apă, navigăm zilnic prin această realitate incertă care ne influențează calitatea vieții, deciziile, relațiile. Am întrebat-o pe Coralia cum poate fi interpretat și gestionat acest stres.

Între îndemnul complet nerealist al adepților psihologiei pozitive exagerate - ”orice lucru rău poate fi un fapt  pozitiv” - la ideea că trebuie cu orice preț să ne ferim de stres, trebuie să existe o știință care chiar să funcționeze. 

Am vorbit despre ce e, de fapt, stresul. Despre rolul determinant al mindset-ului și al credințelor, dar și despre strategii și mecanisme pentru a-l folosi în favoarea noastră. Am vorbit despre stres bun și stres rău și despre legătura între stres și emoție. 

Despre a învăța să discernem între ceea ce putem controla și ceea ce nu putem controla și cum să lucrăm cu fiecare dintre aceste realități. Și, evident, despre cum putem îmbrățișa provocările pentru a descoperi noi oportunități. 

Coralia este doctor în psihologie organizațională și face parte din grupul de cercetare în psihologia organizațională de la Universitatea din Leuven. Coralia predă la Universitatea de Vest din Timișoara, Departamentul de Psihologie. Cercetarea ei e concentrată pe experiența stresului în organizații. Cel mai recent studiu a explorat felul în care pauzele scurte pot contribui la o performanță mai bună. 

****

Acest podcast este prezentat de eMAG, o companie care crede în educație și în puterea oamenilor de a folosi tehnologia pentru a crea un viitor mai bun.

****

Acest podcast este susținut de Dedeman, o companie antreprenorială 100% românească ce crede în puterea de a schimba lumea prin ambiție, perseverență și implicare. Dedeman susține ideile noi, inovația, educația și spiritul antreprenorial și este partener strategic al The Vast&The Curious. Împreună, creăm oportunități pentru conversații cu sens și întrebări care ne fac mai buni, ca oameni și ca organizații. 

****

Note, un sumar al conversației, precum și cărțile și oamenii la care facem referire în podcast se găsesc pe andreearosca.ro Pentru a primi noi episoade, vă puteți abona la newsletter pe andreearosca.ro.

Dacă ascultați acest podcast, vă rog lăsați un review în Apple Podcasts. Durează câteva secunde și ne ajută să îmbunătățim temele și calitatea și să intervievăm noi oameni interesanți.