Preview Mode Links will not work in preview mode

Vast and Curious, cu Andreea Roșca


Mar 11, 2022

Dana este cofondator al Asociației pentru Relații Comunitare din Cluj. ARC este o organizație care construiește infrastructură pentru pentru sector non-profit din România. În birourile lor s-au născut rețeaua de fundații comunitare, platforma donație.ro și multe alte instituții pe care le folosim azi pentru filantropie și organizare comunitară.

În aceste zile, Dana și echipa ARC coordonează un uriaș angrenaj de organizații care se ocupă de refugiați. Acum câteva zile au lansat Fondul Speranță pentru Ucraina, un fond care adună donații din toată țară pentru sprijini efortul organizațiilor care asistă refugiații. 

Am vrut să înțeleg mai bine realitatea de ansamblu și cum pot eu ajuta mai bine. Am vorbit cu Dana despre unde ne aflăm azi în criza refugiaților, ce urmează, unde e mai multă nevoie de sprijin, cum lucrează cu autoritățile, de ce e nevoie de un efort coordonat și ce putem face fiecare dintre dintre noi. Cea mai mare parte din cei aproximativ 300.000 de refugiați ucraineni se află doar în tranzit prin România. Dar valul următor ar putea însemna alte câteva zeci sau sute de mii de oameni care vor rămâne în țară. 

E o realitate cu care nu ne-am confruntat vreodată, o realitate de termen lung, pentru care trebuie să ne clădim resursele de emoție și rațiune. 

****

Acest podcast este susținut de Dedeman, o companie antreprenorială 100% românească ce crede în puterea de a schimba lumea prin ambiție, perseverență și implicare. Dedeman susține ideile noi, inovația, educația și spiritul antreprenorial și este partener strategic al The Vast&The Curious. Împreună, creăm oportunități pentru conversații cu sens și întrebări care ne fac mai buni, ca oameni și ca organizații. 

****

Acest podcast este de asemenea prezentat de eMAG, o companie care crede în educație și în puterea oamenilor de a folosi tehnologia pentru a crea un viitor mai bun.

****

Note, un sumar al conversației, precum și cărțile și oamenii la care facem referire în podcast se găsesc pe andreearosca.ro Pentru a primi noi episoade, vă puteți abona la newsletter pe andreearosca.ro.

Dacă ascultați acest podcast, vă rog lăsați un review în Apple Podcasts. Durează câteva secunde și ne ajută să îmbunătățim temele și calitatea și să intervievăm noi oameni interesanți.