Preview Mode Links will not work in preview mode

Vast and Curious, cu Andreea Roșca


Apr 3, 2020

În absența încrederii, spune Daniel David, nu putem coopera și găsi soluții în vremuri grele. Încredere înseamnă capacitatea de a-ți asuma riscuri, așteptându-te să primești ceva în schimb, dar fără să fii sigur că vei primi.

Daniel David este rectorul Universității Babes Boylai din Cluj și este unul dintre cei mai buni psihologi ai României. Conduce catedra de psihologie clinică și psihoterapie de la aceeași universitate. Din 2008, Daniel este profesor la Ichan School of Medicine at Mount Sinai din New York, una dintre cele mai prestigioase școli medicale din lume. A studiat cu doi dintre titanii psihologiei secolului 20, Aron Beck și Albert Ellis. 

În 2015, a publicat Psihologia Poporului Român, rezultatul primei cercetări psihologice serioase asupra românilor de la cea a lui Constantin Rădulescu Motru, acum mai bine de 80 de ani. 

Are un concept plastic pentru a defini cum încrederea pleacă de la fiecare dintre noi: ”spune da, dar taie cărțile” - acordă credit celorlalți, dar fii conștient că nu întotdeauna va exista reciprocitate.

Am vorbit cu Daniel despre multele fețe ale încrederii: în noi, în organizații, în ceilalți oameni. Despre atitudinea potrivită în fața unei crize, astfel încât să găsim împreună soluții, despre leadership în timpuri grele și despre mecanismele psihologice care cresc sau scad capacitatea noastră de a acționa productiv în aceste zile. 

****

Dacă ascultați acest podcast, vă rog lăsați un review în Apple Podcasts. Durează câteva secunde și ne ajută să îmbunătățim temele și calitatea și să intervievăm noi oameni interesanți. 

Pentru a primi noi episoade, vă puteți abona la newsletter. 

Pentru interviurile live, foști invitați și ce urmează, vizitați-ne pe vastcurious.ro