Preview Mode Links will not work in preview mode

Vast and Curious, cu Andreea Roșca


Oct 2, 2020

Conversația cu Dorin Bodea a pornit dintr-o discuție amicală despre lucruri neadevărate, pe care le-am ridicat la rang de adevăruri și care ne conduc munca și viața. A fost atât de interesant, încât i-am propus, și a acceptat, să înregistrăm acest episod. 

Am vorbit cu Dorin despre greșeala de a ridica eșecul - sau succesul, dacă tot vorbim despre asta - la rang de măsură a lucrurilor, despre cât de mult pierdem considerând că talentul e mai important decât norocul, despre cum am ajuns să ruinăm companii și vieți cu cultul nostru pentru încrederea în sine, despre iluzia că există o diferență între competențe și integritate și cum această iluzie pune monștri în vârful organizațiilor și al societății și despre mitul că fericirea este scopul suprem și că ea ține de emoții. Nu ține, spune Dorin Bodea. Fericirea e parte moștenire genetică, parte construcție de viață rațională și muncită. 

Dorin este psiholog și cercetător. Este licențiat în psihologie și sociologie, specialist în evaluare comportamentală și are un master în administrarea afacerilor. Este doctor în economie la Institutul Național de cercetări economice al Academiei Române. 

Este autorul a cinci cărți despre management, leadership, antreprenoriat, cultură de organizație și valorile angajaților români. În 2006, a fondat compania de consultanță Result Development. A lucrat, de-a lungul anilor, cu multinaționale, companii private și firme antreprenoriale. 

Sper că veți găsi această conversație interesantă și plină de răspunsuri la unele dintre dilemele, personale sau profesionale, pe care cu toții le trăim zi de zi. 

****

Acest podcast este susținut de Dedeman, o companie antreprenorială 100% românească ce crede în puterea de a schimba lumea prin ambiție, perseverență și implicare. Dedeman susține ideile noi, inovația, educația și spiritul antreprenorial și este partener strategic al The Vast&The Curious. Împreună, creăm oportunități pentru conversații cu sens și întrebări care ne fac mai buni, ca oameni și ca organizații. 

****

Note, un sumar al conversației, precum și cărțile și oamenii la care facem referire în podcast se găsesc pe andreearosca.ro/podcast. Pentru a primi noi episoade, vă puteți abona la newsletter pe andreearosca.ro.

Dacă ascultați acest podcast, vă rog lăsați un review în Apple Podcasts. Durează câteva secunde și ne ajută să îmbunătățim temele și calitatea și să intervievăm noi oameni interesanți.