Preview Mode Links will not work in preview mode

Vast and Curious, cu Andreea Roșca


Jun 19, 2020

”Cea mai puternică întrebare este ”mai ești relevant?” Mai ești tu, pe modelul tău de business de succes, relevant în continuare? A te lega sau a ține cont de istorie e o greșeală majoră într-o strategie de criză.”

În școala generală, Dragoș Petrescu avea un penar care s-a dovedit a fi unul dintre primii săi mentori. ”Nimic nu e imposibil” scria pe penarul lui. Idee care i-a ghidat și îi ghidează în continuare viața. S-a dovedit, în ultimele luni, că e adevărat în orice direcție: și atunci când crești, și atunci când cazi. 

Dragoș este fondatorul grupului de restaurante City Grill. Are în portofoliu nume precum Hanul Berarilor, Hanul lui Manuc, Caru cu Bere, Pescăruș. În martie 2020, tot ceea ce știa a dispărut peste noapte. Restaurante închise, oameni prizonieri în propriile case. O afacere atât de bine așezată încât nu rata niciodată cifrele, e forțată să uite tot și să se reinventeze. După 20 de ani, s-a întors la mentalitatea de startup.  

Am vorbit cu Dragoș despre cum faci acest lucru, ce întrebări îți pui, unde găsești predictibilitate acolo unde nimic nu mai e predictibil. Despre o definiție a succesului care să te orienteze în acest proces și despre cum va arăta industria pe care o iubește atât de mult. Și despre de ce e periculos să îți iasă totul și să devii prosper și mulțumit.

***

Acest podcast este susținut de Dedeman, o companie antreprenorială 100% românească ce crede în puterea de a schimba lumea prin ambiție, perseverență și implicare. Dedeman susține ideile noi, inovația, educația și spiritul antreprenorial și este partener strategic al The Vast&The Curious. Împreună, creăm oportunități pentru conversații cu sens și întrebări care ne fac mai buni, ca oameni și ca organizații. 

****

Note, un sumar al conversației, precum și cărțile și oamenii la care facem referire în podcast se găsesc pe andreearosca.ro/podcast. Pentru a primi noi episoade, vă puteți abona la newsletter pe andreearosca.ro.

Dacă ascultați acest podcast, vă rog lăsați un review în Apple Podcasts. Durează câteva secunde și ne ajută să îmbunătățim temele și calitatea și să intervievăm noi oameni interesanți.