Preview Mode Links will not work in preview mode

Vast and Curious, cu Andreea Roșca


Jul 14, 2022

Ilinca este de formație arhitect. A condus timp de opt ani Colliers, o companie dintr-un domeniu extrem de competitiv, industria imobiliară. De altfel, spune despre ea că, o bună parte din viață, a fost ea însăși dominată de un spirit competitiv extrem, uneori de dorința de a câștiga împotriva celorlalți, nu neapărat împreună cu ceilalți. 

Astăzi, Ilinca este investitor. A lansat Bravva Angels, o comunitate de investitori al căror scop este să găsească, să crească și să finanțeze femei antreprenor. 

Am vorbit cu ea despre această inițiativă unică în România și am aflat lucruri surprinzătoare: de ce sunt puține femei care merg în competițiile de business, cum și de ce performanța companiilor care au femei fondator este mai bună, cum diferă ideile, abordarea și filozofia de business între un startup fondat de bărbați și unul fondat de femei. Dar și despre călătoria ei personală, care a trecut prin momente imposibil de grele - precum moartea unui copil - și ce a învățat pe drum.  

E foarte posibil ca, la prima vedere, să încadrați această conversație în categoria ”activism”. Dar Ilinca e un investitor și om de business pragmatic. Motivele ei au strictă legătură cu performanța. Există, spune Ilinca, o foarte mare oportunitate de a scoate la iveală idei și fondatori care, altfel, se pierd de pe radar din simplul motiv că procesul e structurat astfel încât le elimină prematur. 

Ilinca este, de asemenea, unul dintre fondatorii Entrepreneurship Academy, facultatea care pregătește următoare generații de antreprenori. 

****

Acest podcast este susținut de Dedeman, o companie antreprenorială 100% românească ce crede în puterea de a schimba lumea prin ambiție, perseverență și implicare. Dedeman susține ideile noi, inovația, educația și spiritul antreprenorial și este partener strategic al The Vast&The Curious. Împreună, creăm oportunități pentru conversații cu sens și întrebări care ne fac mai buni, ca oameni și ca organizații. 

****

Acest podcast este prezentat de eMAG, o companie care crede în educație și în puterea oamenilor de a folosi tehnologia pentru a crea un viitor mai bun.

****

Note, un sumar al conversației, precum și cărțile și oamenii la care facem referire în podcast se găsesc pe andreearosca.ro Pentru a primi noi episoade, vă puteți abona la newsletter pe andreearosca.ro.

Dacă ascultați acest podcast, vă rog lăsați un review în Apple Podcasts. Durează câteva secunde și ne ajută să îmbunătățim temele și calitatea și să intervievăm noi oameni interesanți.