Preview Mode Links will not work in preview mode

Vast and Curious, cu Andreea Roșca


Jan 20, 2023

Probabil că cei mai mulți dintre voi aveți undeva o listă pe care ați scris ce vreți de la 2023. Ce visuri și aspirații și dorințe și proiecte doriți să vedeți realizate. Din păcate, jumătate dintre voi ați renunțat deja, în chiar primele două săptămâni din an. 17 ianuarie e, oficial, ziua îngropării rezoluțiilor de început de an.

Așa că am dedicat acest episod artei și științei de a ne ține visurile vii și de ale realiza.

Mirela Oprea este autorul cărții Dream Management și, în ultimii șase ani, a studiat psihologia și practica din spatele realizării visurilor și scopurilor care dau sens vieții. Este licențiată în științe educaționale, are un doctorat la Bologna în cooperare internațională și politici de dezvoltare și este psiholog.

Are o carieră internațională de 16 ani în World Vision, cea mai mare organizație globală pentru protecția copiilor.

Am vorbit despre propria ei experiență și cum, într-un moment de răscruce personală, o carte simplă i-a schimbat traiectoria și viața și a trezit în ea un vis din tinerețe.

Veți afla de ce ne abandonăm aspirațiile și proiectele, despre ideile greșite pe care le avem în legătură cu ce e nevoie pentru a le realiza. Despre cei cinci piloni esențiali și susținuți științific care fac parte din ideea de management al visurilor și de ce să îndeplinești un vis ține nu de voință sau întâmplare, ci de un sistem.

Vorbim despre o groază de idei greșite, de la vizualizare la ”nu vorbi despre visul tău” sau ”trebuie să-ți fie greu și să sacrifici ce ai mai drag”, dar și despre cei cinci oameni pe care trebuie să-i recrutăm în echipa visurilor noastre.

Visele noastre nu iubesc drama, nici cea personală, nici cea din jurul nostru. Au capacitatea de a ne face mai fericiți, mai longevivi. Oamenii care au scopuri, aspirații si visuri sunt mai fericiți, trăiesc mai mult și sunt mai sănătoși. Am vorbit și despre știința norocului și diferența între oamenii norocoși și cei mai puțin norocoși.

E una dintre cele mai interesante și pline de conținut conversații pe care le-am avut până acum. Sper că, ascultând-o, veți găsi instrumentele pentru a împlini ceea ce visați.

****

Acest podcast este susținut de Dedeman, o companie antreprenorială 100% românească ce crede în puterea de a schimba lumea prin ambiție, perseverență și implicare. Dedeman susține ideile noi, inovația, educația și spiritul antreprenorial și este partener strategic al The Vast&The Curious. Împreună, creăm oportunități pentru conversații cu sens și întrebări care ne fac mai buni, ca oameni și ca organizații. 

****

Note, un sumar al conversației, precum și cărțile și oamenii la care facem referire în podcast se găsesc pe andreearosca.ro Pentru a primi noi episoade, vă puteți abona la newsletter pe andreearosca.ro.

Dacă ascultați acest podcast, vă rog lăsați un review în Apple Podcasts. Durează câteva secunde și ne ajută să îmbunătățim temele și calitatea și să intervievăm noi oameni interesanți.