Preview Mode Links will not work in preview mode

Vast and Curious, cu Andreea Roșca


Oct 14, 2022

Victor nu e tipologia obișnuită de antreprenor. Dar e unul dintre cei mai interesanți oameni pe care-i cunosc. Este creatorul mișcării ”Cărțile pe Față”, și al asociației cu același nume. În aproape zece ani, a apropiat sute de mii de oameni mari și de copii de lumea magică a cărților și lecturii. Această lume, crede Victor, îți poate schimba viața.

L-am cunoscut pe Victor în 2014 și am rămas uimită de umorul și creativitatea lui și de capacitatea de imagina proiecte, de a convinge oamenii și a-i aduce la un loc. Mii de oameni din toată țara se pozează cu cărțile pe care le citesc, primăriile lasă călătorii care citesc să circule gratis în autobuze și în grădina botanică oamenii au acces gratuit cu o carte. A făcut din elevii care citesc vedete ale școlilor în proiectul ”Clasa cititoare, mândră ca o floare” și a convins vedete din muzică și televiziune să fie parte din ideile lui năstrușnice.

Își petrece mare parte din timp în țară, în biblioteca mobilă BookTruck, împreună cu copiii din cele mai sărace zone ale României. Cărțile, spune Victor, le deschid calea către o altă viață. Visul lui este fiecare sat să aibă un librar și o bibliotecă și fiecare om să citească două cărți pe lună.

Am vorbit cu el despre cum să devii mai creativ, despre umor ca instrument pentru a convinge oamenii, despre răspunsurile importante pe care le-a găsit în cărți, despre cum să-ți păstrezi vie motivația și puterea magică a unei misiuni generoase.

Victor Miron trăiește în Cluj și este, de asemenea, fondator și curator al TEDx Zorilor.

Veți găsi în conversația noastră o groază de idei despre cum să folosiți lectura pentru a vă face viața mai bună.

****

Acest podcast este prezentat de eMAG, o companie care crede în educație și în puterea oamenilor de a folosi tehnologia pentru a crea un viitor mai bun.

****

Acest podcast este susținut de Dedeman, o companie antreprenorială 100% românească ce crede în puterea de a schimba lumea prin ambiție, perseverență și implicare. Dedeman susține ideile noi, inovația, educația și spiritul antreprenorial și este partener strategic al The Vast&The Curious. Împreună, creăm oportunități pentru conversații cu sens și întrebări care ne fac mai buni, ca oameni și ca organizații. 

****

Note, un sumar al conversației, precum și cărțile și oamenii la care facem referire în podcast se găsesc pe andreearosca.ro Pentru a primi noi episoade, vă puteți abona la newsletter pe andreearosca.ro.

Dacă ascultați acest podcast, vă rog lăsați un review în Apple Podcasts. Durează câteva secunde și ne ajută să îmbunătățim temele și calitatea și să intervievăm noi oameni interesanți.